zondag 15 april 2012

Opdracht: maak een blogger account en schrijf 3 pagina's. Simpel toch? Zeker na een intensieve dag 1 van de cursus Slim omgaan met social media. En of we slimmer zijn geworden... 

Maar hoe start je effectief met het inzetten van de vergaarde kennis? Zeker in deze drukke tijden: veel werk, opleiding, huiswerk, huishouden, kleine kindjes die veel aandacht vragen, verbouwingen. Hoe houdt een mens het hoofd boven water? Ik kan alleen maar denken aan de term multitasking. 

Schuim je het internet af kom je allerhande oordelen tegen: 
  • multitasken geeft concentratieverlies
  • multitasken geeft kwaliteitsverlies
  • multitasken zorgt voor meer stress
  • ...

Ik kan er echter wel wat andere bedenken. Tijdens de koffie na het ontbijt log je in, bekijkt snel de belangrijkste berichten, ondertussen spelen de bengels nog even.  Toegegeven, regelmatig tussenkomen bij het kibbelen hoort erbij. - Oh ja, nog even de was ophangen natuurlijk. - Manlief vertrekt naar de werf, nog snel wat dingen voorbereiden voor de vakmannen morgen. Of ik straks mee de kleur van de voeg wil kiezen? Natuurlijk schat. Geen enkel probleem!

Terug naar de blog. Waarover ga ik in godsnaam schrijven?! Misschien toch even inspiratie opdoen op het Grote Wilde Web. En dan proberen je niet te laten afleiden door allerhande andere interessante dingen. Of toch? We proberen maar meteen Diigo uit. Handig toch, zo'n opleiding? 

En voor je het weet is het avond. Familiebezoekjes afgehandeld, blog geschreven, kindjes in bad gewassen, een verantwoord gezond diner verorberd. En dan nog 100 andere dingetjes gedaan. Moe maar voldaan. 

Mij geeft multitasking in ieder geval op het einde van de dag een leeg hoofd. 
Of toch bijna, want waarover schrijven we morgen? Stof tot nadenken zeker? 


1 opmerking:

  1. Vlot leesbare blog met een mooi cliff hanger op het eind; ik ben benieuwd.
    Luc Krekels

    BeantwoordenVerwijderen